VVS-Metoder får uppdrag i Solna strand
Kvarteret Nöten i Solna Strand.

VVS-Metoder får uppdrag i Solna strand

Instalcobolagen VVS-Metoder och VVS Kraft har fått uppdrag att delta i ombyggnationen av kvarteret Nöten 5 i Solna strand i Stockholm. Uppdraget gäller renovering av 35 000 kvadratmeter kontorsyta.

VVS Krafts och VVS-Metoders uppdrag gäller utförandeentreprenad åt Zengun där Vasakronan är beställare. Det gemensamma ordervärdet uppgår till cirka 40 miljoner.

Kv Nöten 5 är en kontorsfastighet byggd 1986 som nu byggs om och moderniseras. Arbetet gäller tre tidigare huskroppar som ska renoveras och bindas samman med en länkbyggnad i glas. Mellan husen mot vattnet byggs en modern gemensamhetsyta. Ambitionen är att fastigheten ska miljöcertifieras enligt LEED Guld.

- Det här är totalrenovering av flera byggnader tillsammans med en nybyggnad där vi ska göra omfattande rörarbeten i husen. Arbetet utför vi tillsammans med vårt systerbolag VVS-Metoder. Vi ser fram emot uppdraget åt Zengun och Vasakronan, säger Ola Klockarås, vd på VVS Kraft.

Instalco har flera projekt, både pågående och tidigare, i Solna strand där området genomgår en modernisering från tidigare industriområde till modernt kontors- och företagsområde.